Κόκκινα φασόλια (μπαρμπούνια) με πράσο και ρύζι

Ονομασία
Κόκκινα φασόλια (μπαρμπούνια) με πράσο και ρύζι
Υλικά
250 γρ. φασόλια κόκκινα (μπαρμπούνια)
2-3 πράσα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Μουλιάζουμε τα φασόλια από βραδύς σε νερό και το πρωί στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τα πράσα να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα φασόλια, νερό να σκεπάσει το φαγητό και μαγειρεύουμε. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το ρύζι υπολογίζοντας το νερό που πρέπει να απορροφήσει.
Πληροφορητής
Τούλα Ποάλα