Πατατόπιτα

Ονομασία
Πατατόπιτα
Υλικά
Για τη γέμιση (αναδεμή):

Σε αναλογία 1/1 χρειαζόμαστε περίπου
1 κιλό ψιλοκομμένα πράσα και πατάτες
αλάτι, πιπέρι,
βούτυρο, λάδι, λεμόνι.
Οδηγίες εκτέλεσης
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα και τις πατάτες να μαραθούν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και οπωσδήποτε και ανάλογο λεμόνι για να πετύχουμε τη γεύση που επιθυμούμε. Ανακατεύουμε.

Στρώνουμε τα φύλλα στο λαδωμένο ταψί φροντίζοντας κάθε ένα απ’ αυτό να το λαδώνουμε με μείγμα από ελαιόλαδο και βούτυρο: 3 φύλλα κάτω, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, ένα φύλλο ψημένο ενδιάμεσα, την υπόλοιπη γέμιση, δύο φύλλα πάνω.
Φτιάχνουμε τους κόθρους και ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Πληροφορητής
Τούλα Ποάλα