Τυρόπιτα της τυρινής

Ονομασία
Τυρόπιτα της τυρινής
Πληροφορητής
Άννα Βαρζώκα
Σημειώσεις της ζαγορίσιας νοικοκυράς
Με τυρί, μυζήθρα, γκίζα, οτιδήποτε βγάζαν τότε. Αυτή ήταν σκεπαστή, κανονικά, με 2-3 φύλλα κάτω, ένα στη μέση, ξανά γέμιση και πάλι φύλλο από πάνω να σκεπάσει. Όταν ψηνόταν, προτού τελειώσει η πίτα, τη βγάζουμε λίγο έξω και αλείφουμε από πάνω όλο το φύλλο με ένα κομμάτι βούτυρο ( ή νερόλαδο ) να μυρίσει και να μαλακώσει το φύλλο και μετά το ξαναβάζαμε στο φούρνο να τελειώσει το ψήσιμο τα τελευταία λεπτά.