Μανιτάρια με κρεμμύδια σβησμένα με λευκό κρασί

Ονομασία
Μανιτάρια με κρεμμύδια σβησμένα με λευκό κρασί
Υλικά
½ κιλό ολόφρεσκα, μικρής ηλικίας μανιτάρια,
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι καλό λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι, πιπέρι,
Λάδι,
1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο.
Οδηγίες εκτέλεσης
Σε χοντρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, κι αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Μόλις αρχίσουν τα υλικά να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας ρίχνουμε το κρασί, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαϊδανό, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει, να πιει τα υγρά του και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Πληροφορητής
Κατερίνα Νόλα