Παγουδόπιτα

Ονομασία
Παγουδόπιτα
Υλικά
Γέμιση: Οι ποσότητες είναι στην κρίση της μαγείρισσας. Αναμειγνύουμε μια ποσότητα παγούδας με 7-8 αυγά, προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι και στρώνουμε την πίτα. Φύλλα:
Χρειαζόμαστε 3 φύλλα κάτω,
ένα ψημμένο και 2 φύλλα πάνωκαι λιωμένο βούτυρο και λάδι για την επάλειψη των φύλλων.
Οδηγίες εκτέλεσης
Χτυπάμε την παγούδα με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και μ' αυτό το μείγμα φτιάχνουμε την πίτα. Στρώνουμε τα 3 φύλλα στο λαδωμένο ταψί λαδώνοντάς τα, τοποθετούμε πάνω τους το ψημένο φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και τελειώνουμε με τα δύο φύλλα πάνω. Λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πληροφορητής
Έφη Σακελαρίδη
Σχόλια
Παγούδα: το φρέσκο τυρί, που μόλις το έχουν φτιάξει, μόλις δηλαδή έχουν ρίξει τη μαγιά και έχει πήξει το γάλα, πριν το ρίξουν στην τσαντίλα (καλούπι) να στραγγίξει ο ορός.