Ρεβανί, για αρραβώνες, χαρές και γιορτές

Ονομασία
Ρεβανί, για αρραβώνες, χαρές και γιορτές
Υλικά
12 αυγά, 12 φλυτζανάκια του καφέ (από τα παλιά, τα μικρά) ζάχαρη, ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό, 6 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1-2 βανίλιες. Για το σιρόπι: 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 3 φλυτζάνια νερό, χυμός από ένα λεμόνι, ένα ξυλάκι κανέλα.
Οδηγίες εκτέλεσης
Τοποθετούμε το σιμιγδάλι σε ένα σκεύος, αφαιρούμε 6 φλυτζανάκια του καφέ από το σιμιγδάλι και το αντικαθιστούμε με αλεύρι, προσθέτουμε τις βανίλιες κι ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τη μαρέγκα και σιγά-σιγά το αλεύρι. Ψήνουμε στους 200° C για ¾ της ώρας, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι χλυαρό.
Πληροφορητής
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007
Προέλευση
από την Ευθαλία Καραΐσκου
Συλλογή υλικού και επιμέλεια έκδοσης
Μορφωτικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών
Τόπος Πληροφορίας
Κάτω Πεδινά (Σουδενά)
Βιβλιογραφία
12 γυναίκες σε ζαγορίσιο μαγερειό
Εκδόσεις
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΠΕΔΙΝΩΝ
Επετειακά
Χαρές και γιορτές
Χρονολογία
2007