Πέτρινο γεφύρι Μπογδάνη

 

 

 
Βρίσκεται βόρεια των Φραγγάδων, μέσα στο πυκνό δάσος και γεφυρώνει το ρέμα Μπογδάνη που τα νερά του, μέσω του Μπαγιώτικου ρέματος, καταλήγουν στον Βίκο. Το γεφύρι εξυπηρετούσε τις υλοτομικές δραστηριότητες της περιοχής αλλά και όσους ήθελαν να κινηθούν μεταξύ των Φραγγάδων και του Σκαμνελίου.
Είναι μονότοξο και θεμελιωμένο πάνω στις βραχώδες στέρεες πλευρές του ρέματος. Έχει κοντούς διακοσμητικούς αρκάδες που στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν πέσει.
Η προσέγγιση του είναι αρκετά δύσκολη εξ αιτίας της απομονωμένης περιοχής όπου βρίσκεται και της έντονης βλάστησης. Για να φτάσουμε σε αυτό ακολουθούμε τον δρόμο από τους Φραγγάδες για Κήπους και, σε 1,7 χιλιόμετρα, συναντάμε ένα χωματόδρομο που στρίβει δεξιά προς το βουνό. Τον ακολουθούμε για 2,2 χιλιόμετρα, όπου συναντάμε πάλι διασταύρωση και ακολουθούμε τον αριστερό κλάδο για άλλα 950 μέτρα. Εδώ, στα αριστερά του δρόμου, υπάρχει μονοπάτι, που εντοπίζεται όμως πολύ δύσκολα λόγω της βλάστησης. Ακολουθώντας το, σε 200 μέτρα, φτάνουμε στο γεφύρι.
 
 
Συντεταγμένες: Ν 39.850890 Ε 20.884 / 39°51'03.2"N  20°53'02.4"E

Εκτύπωση

 

Λήψη αρχείου για χρήση συσκευής GPS:    kml